A szója és borsó esetében különös figyelmet kell fordítanunk a P, K, S és mikroelem ellátásra. A nitrogén ellátás túlzott szintje csökkentheti a szimbióta baktériumok gyökérgümőinek képződését. Fontos, hogy a kezdeti időszakban pótoljuk a nitrogént, amíg a szimbióta kapcsolat nem működik. A pillangósok tápelem ellátásában azok a tápelemek a legfontosabbak, amelyek támogatják a gyökérgümő baktériumok légköri nitrogén megkötő képességét. A Lovosoya termékben nagy hangsúlyt kapnak a mikroelemek, különösen a molibdén, amely pl. a nitrát reduktáz enzimatikus folyamatának katalizátora, amely jelentősen elősegíti a nitrát-nitrogén aminosavakká történő átalakulását és a későbbiekben a fehérjébe történő beépülését. A molibdén hiánya, a gyökérgümő-baktériumok elégtelen N-megkötése és az ebből eredeztethető nitrogén hiánytünetek alakulhatnak ki. Molibdén-hiány felelős lehet a gyengébb növekedésért, korai virágpergésért és az ebből eredő csökkent magtermésért. A levelek a nitrogénhiányra jellemző halványzöld, sárgás, klorotikus színt mutatnak, a levélszélek összesodródnak, a virágzás vontatottá válik.
Tápelem-tartalom: m/m% - m/v% - g/l
pH érték 20 Celsius foknál, 1:5 arányban vízzel hígítva: 6,5-8,5 pH
Sűrűség: 20 Celsius foknál 1,26 g/cm3
Megjelenés: sötétzöld színű oldat
Személyreszabott ajánlatért lépjen kapcsolatbe velünk!
Személyreszabott ajánlatért lépjen kapcsolatbe velünk!
Tápelem-tartalom: m/m% - m/v% - g/l
pH érték 20 Celsius foknál, 1:5 arányban vízzel hígítva: 6,5-8,5 pH
Sűrűség: 20 Celsius foknál 1,26 g/cm3
Megjelenés: sötétzöld színű oldat