A réz a növények élettani funkciójában jelentős szerepet tölt be. Az enzimek alkotórészeként fontos a növények fehérjeszintézisében és a szénhidrát-anyagcserében, részese a fotoszintetikus elektrontranszportnak. Rézhiányra a legérzékenyebbek a gabonafélék és a gyümölcsfák. Hiánytünete a gabonafélék esetében rendszerint a bokrosodás után a levelek csúcsán jelentkezik, a csúcsok kifehérednek, a levelek keskenyek, bepödrődnek. Gyümölcsfákon a fiatal hajtások elpusztulnak, a levelek szélén klorózis ezt követően nekrózis jelentkezik. Súlyos esetekben a virágzás és a termésképzés elmarad.
Tápelem-tartalom: m/m% - m/v% - g/l
pH érték 20 Celsius-foknál, 1:5 arányban vízzel hígítva: 3,0-5,0 pH
Sűrűség 20 Celsius-foknál: 1,150 g/cm3
Megjelenés: kék színű, szagmentes oldat
Személyreszabott ajánlatért lépjen kapcsolatbe velünk!
Személyreszabott ajánlatért lépjen kapcsolatbe velünk!
Tápelem-tartalom: m/m% - m/v% - g/l
pH érték 20 Celsius-foknál, 1:5 arányban vízzel hígítva: 3,0-5,0 pH
Sűrűség 20 Celsius-foknál: 1,150 g/cm3
Megjelenés: kék színű, szagmentes oldat