A szántóföldi növények közül a repce, cukorrépa, napraforgó, a zöldségfélék közül a káposzta, karalábé, karfiol, a gyümölcsfélék közül az alma, körte, szilva, őszi barack kiemelt bórigényűek, így a bór utánpótlásról feltétlenül gondoskodnunk szükséges. A bór esszenciális tápelem, amely fontos szerepet játszik a merisztéma szövetek új sejtjeinek fejlődésében és növekedésében, a virágok megtermékenyülésében és a magkötésben, a szénhidrát-anyagcserében, a cukrok és a keményítő transzlokációjában. Nélkülözhetetlen az aminosavak és fehérjék szintézisében. A bórt nem tárolja a növény, ezért a bórigényes kultúráknál a bórt folyamatosan célszerű pótolni. A bór hiányában a tünetek a fiatal leveleken jelennek meg először, a klorotikus levelek kifakulnak, lankadnak. Jellegzetes tünet a gyökerek tenyészőcsúcsának pusztulása. A bór jelentős szerepet tölt be a repce növények kezdeti növekedési szakaszában, ezáltal a télálló képességét és stressz tűrő képességét is fokozza.
Tápelem-tartalom: m/m% - m/v% - g/l
pH érték 20 Celsius-foknál, 1:5 arányban vízzel hígítva: 7,0-9,0 pH
Sűrűség 20 Celsius-foknál: 1,380 g/cm3
Megjelenés: sárgás, szagmentes oldat
Személyreszabott ajánlatért lépjen kapcsolatbe velünk!
Személyreszabott ajánlatért lépjen kapcsolatbe velünk!
Tápelem-tartalom: m/m% - m/v% - g/l
pH érték 20 Celsius-foknál, 1:5 arányban vízzel hígítva: 7,0-9,0 pH
Sűrűség 20 Celsius-foknál: 1,380 g/cm3
Megjelenés: sárgás, szagmentes oldat