titaN mikrobiológiai készítmény, 100 g

CIKKSZÁM: 252805
RAKTÁRON
3 499 Ft
34 989 Ft/kg
0 ÉRTÉKELÉS
db

A maga nemében egyedülálló termék, tucatnyi hasznos szolgáltatással, növényi szimbiotikum.

A szimbiotikum olyan, mikrobát tartalmazó termésnövelő anyag, amellyel oltott faj a gazdanövényen és a növénybe bejutva is szoros szimbiotikus együttműködést alakít ki és olyan metabolitokat termel, amelyek a növényi mikrobiomot az egészséges irányba változtatják meg.

Ez a szimbiózis kiépülhet a gyökér rhizoszférájában, magában a gyökérszövetben, vagy a növény más részeiben. A rhizoszférás együttműködés lényege, hogy a növény által kiválasztott cukros gyökérváladék táplálja a hasznos baktériumot, ami az ebből szerzett energiával megköti a levegő nitrogénjét és mobilizálja a talajban kötött formában jelenlévő foszfort. A rövid vegetatív életciklusú baktérium sejtek pusztulásával a nitrogén és a többi tápelem a növény számára szerves formában válik felvehetővé, amely egy sokkal magasabb szintű növénytáplálást jelent a nitrogén műtrágyázásnál.

A termékban található faj egyik legfontosabb tulajdonsága a rendkívül nagy volumenű biológiai nitrogén fixáció, amely nem növényfaj specifikus, tehát a növényfajok széles skálájával kialakítja ezt a szimbiotikus kapcsolatot, de emellett más hasznos szolgáltatásai is vannak. Foszfor mobilizáció, patogén gombák és baktériumok elleni szurfaktin termelés, auxin szintézis, amely hatására még intenzívebb a növényi növekedés, kitináz szintézis, amely a gombák és rovarok kültakarójában jelenlevő kitint bontja, szideroforokat termel, aktiválja a növények Indukált Szisztémikus Rezisztenciáját, stb.

Tovább
TERMÉKPARAMÉTEREK
ÖSSZETEVŐK
FELHASZNÁLÁSI JAVASLATOK
ALKALMAZÁSA
ÉRTÉKELÉSEK

titaN mikrobiológiai készítmény, 100 g

CIKKSZÁM: 252805
RAKTÁRON
3 499 Ft
34 989 Ft/kg
0 ÉRTÉKELÉS
db
Kiemelt összetevők:
Nem komplex
Felhasználási terület: