GreenFert Fluid Starter műtrágya, 20 liter

CIKKSZÁM: 252852
RAKTÁRON
31 415 Ft
1 571 Ft/l
0 ÉRTÉKELÉS
db

GreenFert Fluid Starter – melyben a fejtrágyázására használt egyik leghatékonyabb foszforforma biztosítja, hogy a kijuttatott foszfor a növény minden fejlődési szakaszában erőteljesen támogassa a növekedést és fokozza a szárazságtűrést. Kiugróan magas foszfortartalma kompenzálja a hideg, a savanyú vagy a meszes talaj gyenge foszfor-szolgáltatását. A magas foszfortartalma mellett a kiegészítő komponensek, így a hatékony formában lévő bór (B), a kelatizált réz (Cu) és molibdén (Mo) együttesen biztosítják a jó gyökérképződést, kalászosok bokrosodását, a virágzást, terméskötődést, az energiatermelő folyamatok hatékonyságát, a foszfor és a nitrogén beépülését a növénybe. A nitrogén- és mikroelem-tartalom a vegetatív fejlődés legfontosabb építőelemei. A készítmény javasolt az intenzív fejlődés időszakában. Növényvédelmi kezeléssel tökéletesen kombinálható.

A GreenFert Fluid Starter folyékony starter fejtrágyaként minden fejlődési szakaszban segíti a növények fejlődését, fokozza a keményítők, zsírok és a cukor szállítását a termés felé. Ezzel javítja a termések beltartalmi értékét és a színeződést. Segíti a jobb minőségű, ízletesebb, zamatosabb, könnyen szállítható és tovább pulton tartható, jól tárolható termések kialakulását.

A GreenFert Fluid Starter foszfortartalma gyorsan felszívódik és szállítódik a növényben. Az egyik legjelentősebb makroelem a foszfor, a talajban szinte mozdulatlan, évente csupán 2-3 mm-t mozog. Az ideálistól elmaradó talajviszonyok miatt a lassan fejlődő gyökerek nem érnek el további tartalékokat, így nem tudják ellátni a növényt elegendő foszforral, ami az aktív fejlődés idején energetikai szempontból nélkülözhetetlen.

Savas vagy lúgos kémhatású talajban a foszfor a növények számára felvehetetlen formában azonnal megkötődik. A granulált foszforműtrágya hatóanyagának csupán 20%-a áll a növények rendelkezésére a kijuttatás évében. Ilyenkor az azonnali és jelentős foszforigényt a szemcsés foszfor nem tudja kielégíteni, gyenge hatékonyságú!

A foszforhiány következményei:

  • gyenge hajtásnövekedés,
  • elhúzódó virágzás és érés,
  • gabonafélék gyenge bokrosodása,
  • jelentős terméskiesés bármely kultúrában,
  • a foszforhiány közepette előállított takarmány termékenyülési gondokat okozhat.

Köztudott, hogy a foszfor és a nitrogén a növények számára a két legjelentősebb tápelem, emellett esszenciális mikroelemeket is tartalmaz. A GreenFert Fluid Starter magas hatóanyagtartalma rapid és látványos megoldást biztosít az akut foszforhiány leküzdésére.

Tovább
TERMÉKPARAMÉTEREK
ÖSSZETEVŐK
FELHASZNÁLÁSI JAVASLATOK
ALKALMAZÁSA
ÉRTÉKELÉSEK

GreenFert Fluid Starter műtrágya, 20 liter

CIKKSZÁM: 252852
RAKTÁRON
31 415 Ft
1 571 Ft/l
0 ÉRTÉKELÉS
db
Kiemelt összetevők:
Nem komplex
Felhasználási terület: