Peremarton – Sikeres volt a próbagyártás, indul az üzem | IKR Agrár Kft.
ENSIN - Kettőt egy csapásra!
HUNFERT - Minőségi magyar komplex műtrágyák
IKR Agrár Kft. - A tervezhető jövő!

Peremarton - Sikeres volt a próbagyártás, indul az üzem

2013.12.04.

Hosszú előkészítő munka után 2013 augusztusában az IKR Agrár Kft. és a Peremartoni Fertilizers Kft. képviselői aláírták azt az együttműködési megállapodást, mely keretet ad a két vállalat következő évekre szóló közös munkájának. Nevezetesen, azzal bíztuk meg a Peremartoni Fertilizers Kft. szakembereit, hogy – az éveken keresztül kihasználatlanul álló műtrágyagyártó üzem felújítása, felkészítése után – gyártsanak számunkra olyan melegen granulált, komplex műtrágyákat, melyek mind összetételükben, mind fizikai minőségükben az Európai színvonalat képviselik. Ezeket a termékeket a gyár kizárólagosan az IKR Agrár Kft. részére állítja elő és cégünk fogja ezen NPK műtrágyákat értékesíteni úgy hazánkban, mint a szomszédos országokban.

2013. november közepén, a kidolgozott ütemtervet tartva, az üzemfelkészítési munkák olyan készültségi fokot értek el, hogy lehetőség nyílt a műtrágyagyártó rendszer próbaüzemére. A próbaüzem 2 hét gyártás után sikeresen lezárult. A legyártott műtrágya termékminősége a várakozásoknak megfelelően kiváló.

Az év utolsó hónapjában megkezdődik az üzemszerű gyártás. Ezzel jó néhány esztendő után ismét elérhető lesz a hazai gazdálkodók, mezőgazdasági vállalkozások számára egy magyarországi gyártású NPK komplex termékcsalád. Szándékaink szerint ez az NPK termékcsalád az elkövetkezendő években a minőségi mércévé válik a Magyarországon felhasznált komplex műtrágyák között.

A gyár termelésének újraindulása egyúttal azt is jelenti, hogy az üzemi dolgozókon és a beszállítók munkavállalóin keresztül több száz családnak nyújt az itteni műtrágya gyártás megélhetést.

Szintén sikernek tekinthető, hogy a peremartoni gyárban az elmúlt évtizedekben felhalmozott tudást és szakértelmet sikerült együtt tartani, megőrizni. Nem titkolt szándékunk, hogy erre építve a jövőben termékfejlesztéseket is végrehajtsunk és olyan innovatív és környezetkímélő tápanyag-visszapótlás felé mozdítsuk elő a hazai mezőgazdálkodási gyakorlatot, amely az országos termésátlagokat tekintve ismét megérdemelt helyére emeli a magyar mezőgazdaság eredményeit.