Partnertalálkozó Somlójenőn – 2020.02.26. | IKR Agrár Kft.
ENSIN - Kettőt egy csapásra!
HUNFERT - Minőségi magyar komplex műtrágyák
IKR Agrár Kft. - A tervezhető jövő!

Partnertalálkozó Somlójenőn - 2020.02.26.

2020.03.05.

2020. január 1-ével a Devecseri Agrokémia Kft. beolvadt az IKR Agrár Kft.-be. Fontosnak tartottuk a devecseri partnerkör informálását a beolvadás okáról és a további együttműködésünk lehetőségeiről, ezért február 26-án, Somlójenőn a Tornai Pincészetben partnertalálkozót tartottunk.

A tulajdonos azért határozott a beolvadásról, mert a Devecseri Agrokémiai Kft. az IKR Agrár Kft.-vel párhuzamos tevékenységet folytatva, önálló jogi személyként volt jelen a piacon. Működésünk racionalizálása, a szinergiák kihasználása, a piaci jelenlét soráni ütközés elkerülése érdekében ez volt a kézenfekvő megoldás.

A Devecseri Agrokémia Kft. immár az IKR Agrár Kft. 16. területi központjaként működik versenyképesebb inputanyag értékesítés, termény felvásárlás és különböző szolgáltatások (precíziós talajmintavétel, szaktanácsadás, finanszírozás, növénybiztosítás közvetítése, stb.) lehetőségével. A termelő partnereink ezáltal egy olyan országos hálózattal rendelkező társasággal kerülhetnek kapcsolatba, amely piaci részesedését tekintve a műtrágya forgalom egynegyedét, növényvédő szer forgalom több mint 20%-át, a vetőmag forgalom növényfajonként változóan 15-30%-át tudhatja magáénak. Terményfelvásárlás, értékesítés területén mintegy 700 ezer tonna az éves forgalom.

Hisszük, hogy partnercentrikus, korrekt üzleti filozófiánkkal és gyakorlatunkkal teljeskörűbb, töretlen és jövedelmezőbb lesz az együttműködés a Devecserhez tartozó termelőink számára. Ők a beolvadással nem veszítettek, nem veszíthetnek.

Nagy Lajos
ügyvezető