Köszöntő | IKR Agrár Kft.
ENSIN - Kettőt egy csapásra!
HUNFERT - Minőségi magyar komplex műtrágyák
IKR Agrár Kft. - A tervezhető jövő!

Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Köszönöm, hogy látogatásával megtisztelte az IKR Agrár Kft -t.

A prágai székhelyű Agrofert Holding mintegy két éves előkészítő munka után 2012. december 1-vel megvásárolta az IKR Zrt. input anyag (műtrágya, növényvédő szer, vetőmag) és terménykereskedelemi üzletágait, az üzletágakhoz tartozó infrastruktúrával együtt.
Az akvizíció eredményeképpen szakmai befektető lett a Kft. tulajdonosa. Az Agrofert Holdinghoz mintegy 230 vállalat tartozik. Árbevételének jelentős részét ma még a vegyipari tevékenység adja (Négy műtrágyagyárával Európa második legnagyobb nitrogén műtrágya gyártó kapacitásával rendelkezik), de a megtermelt nyereség döntő hányadát az élelmiszeripari vertikum kiteljesítésére fordítja, elsősorban Csehországban, Szlovákiában. Jelentős piaci részesedéssel bír a malom és sütőipari kapacitások területén, a sertés-, baromfitenyésztés integrációja és vágókapacitása területén. Közel 70 mezőgazdasági termelő üzemet tulajdonol cca. 130.000 ha területtel döntően Csehországban.
Abból, hogy stabil pénzügyi hátterű szakmai befektető tulajdonolja az IKR Agrár Kft-t, a magyarországi termelőknek számos előnye származik. Pénzügyileg stabil likvid cégről lévén szó szinte korlátlan forrással rendelkezik a termelés finanszírozásához. A műtrágya gyártás területén – a Magyarországon is jól ismert és közkedvelt termékeken túl – számos innovatív termékkel rendelkezik. Az innovációt elsősorban az igényességről ismert német input piaci igények diktálják, amely termékek hazánkban is hiánypótlóak lesznek.
Országos lefedettségű növényvédő szer raktárhálózatunkon keresztül valamennyi növényvédő szer szállító cég termékeit forgalmazzuk. Autós flottánkkal gyorsan, pontosan és megbízhatóan szolgáljuk ki partnereinket.
Vetőmag kínálatunkban a Magyarországon beszerezhető valamennyi vetőmag szerepel. A terménykereskedelem területén jelentős árualapok felvásárlójaként jelentkezünk, hisz a hagyományos külföldi és belföldi felvevő piacokon túl az anyavállalat egyre szélesedő állattenyésztési integrációja növekvő abraktakarmány igényt indukál, aminek egy részét a Magyarországon megtermelt termények fogják kitenni.
Folyamatos fejlesztő tevékenységünk eredményeként, országosan elismert precíziós talaj mintavételi és szaktanácsadási szolgáltatást tudunk nyújtani.
A termelők, likviditási helyzetükből adódóan még hosszú ideig igénybe fogják venni a termelésfinanszírozást. E tekintetben cégünk halasztott fizetéssel áll partnereink rendelkezésére. Szerződéseink tartalmán keresztül is üzenni akarunk meglévő és leendő partnereinknek. Mégpedig azt: ha ambiciózus, de reális üzleti terveinket meg akarjuk valósítani az elkövetkező években, az nem történhet másképp, csak korrekt és kiszámítható együttműködési filozófia és gyakorlat mentén. Ehhez tartjuk magunkat!

Tisztelt Látogató!

Arra törekszünk, hogy honlapunkon az általunk nyújtott szolgáltatások, termékek, akciók és a szakmai információk az aktualitásoknak megfelelően az Önök számára elérhetőek legyenek.

Vállalkozása jövője tervezésekor számoljon az IKR AGRÁR Kft. nyújtotta lehetőségekkel, forduljon hozzánk bizalommal. Csapatunk készséggel áll rendelkezésére!

 

Üdvözlettel:
Nagy Lajos
​ügyvezető