BNG 2013 – Magnisul a nagydíjas műtrágya | IKR Agrár Kft.
ENSIN - Kettőt egy csapásra!
HUNFERT - Minőségi magyar komplex műtrágyák
IKR Agrár Kft. - A tervezhető jövő!

BNG 2013 - Magnisul a nagydíjas műtrágya

2013.05.23.

Cégünk is résztvevője volt a 2013-ban a hagyománytól eltérően májusban megrendezett mezőgazdasági kiállításnak.

A több mint 150 kiállító résztvétele mellett 22.000 m2 kiállítási területen létrejött rendezvény népszerűsége nem csappant meg a tavaszi időpont miatt.

Nagy örömünkre szolgált, hogy az IKR Agrár Kft. által képviselt és a magyar piacra bevezetett termékkel, a Magnisul műtrágyával elnyertük a Bábolnai Nemzetközi Gazdanapok Nagydíját műtrágya kategóriában. Ezzel a díjjal a termék minősége mellett újszerűségét, innovatív voltát is elimerte a bíráló bizottság.

Az eredmény nem véletlen, hiszen a Magnisul műtrágya olyan különleges termék, melynek nincs versenytársa jelenleg a magyar műtrágyapiacon. Miben áll a termék különlegessége?

Magyarországon jelentős területeken található meg a szerves anyagban szegény, homokos, illetve a kilúgozott barna erdőtalaj talajtípus, melyekre jellemző a Mg hiány. Ugyancsak jelentős nagyságú a heterogén, homok vagy agyagkibúvásos területek mérete, ahol ez szintén probléma. A MAGNISUL nitrogénműtrágya a piacon egyedülálló módon tartalmaz jelentős mennyiségű vízoldható magnéziumot és kenet is egy szabadalommal védett kettős só formájában, mely lehetővé teszi a fejtrágyázással egy menetben történő Mg és S pótlást is. A magnézium sókkal ellentétben a MAGNISUL nem kristályos anyag, hanem granulátum, ezért nem higroszkópos, nagyon jól tárolható akár ömlesztett formában is. Felhasználható kevert műtrágyák alapanyagaként is, így kiválóan adaptálható tábla szintre a szükséges hatóanyag-tartalom összeállításával. pl. megfelelő foszfor kiegészítéssel egy nagyon jó kevert starter hatású műtrágya is készíthető vele.

 

A kiállítás képekben:

        .

Corn Starter mozaik
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!